Ghidul complet al intretinerii covoarelor

Ghidul complet al intretinerii covoarelor

Covoarele reprezinta o parte importanta a decorului interior si necesita o intretinere adecvata pentru a mentine aspectul lor si durabilitatea pe termen lung. Iata cum poti ingriji corespunzator covoarele din lana si sintetice:

1. Curatarea regulata:

 • Este esential sa aspiri sau sa scuturi covoarele regulat pentru a indeparta praful, murdaria si alte particule straine. Aspirarea ar trebui sa fie o parte regulata a rutinei de curatenie in incaperile in care sunt amplasate covoarele.
 • Pentru covoarele plasate in zone cu trafic intens, este recomandat sa aspiri de cel putin doua sau trei ori pe saptamana pentru a preveni acumularea de murdarie si uzura prematura.

2. Indepartarea petelor:

 • Trateaza petele imediat ce apar pentru a evita absorbtia acestora in firele covorului. Utilizeaza un servetel sau o carpa absorbanta pentru a absorbi cat mai mult lichid posibil.
 • Foloseste solutii de curatare specializate sau amestecuri acasa pentru a trata petele in functie de tipul de murdarie si materialul covorului. Incearca sa eviti folosirea substantelor chimice agresive care ar putea deteriora fibrele covorului.

3. Curatarea profesionala periodica:

 • Chiar daca aspiri si indepartezi petele regulat, este recomandat sa apelezi la serviciile de curatare profesionala a covoarelor cel putin o data pe an sau la intervale regulate, in functie de nivelul de utilizare al covorului.
 • Curatarea profesionala elimina murdaria si bacteriile incorporate adanc in fibrele covorului, prelungind astfel durabilitatea acestuia si mentinand aspectul proaspat si curat.

4. Protectia impotriva deteriorarii:

 • In zonele cu trafic intens, poti utiliza covoare suplimentare sau covorase de protectie pentru a reduce uzura prematura a covoarelor principale.

5. Aerisirea si expunerea la soare:

 • Permiteti covoarelor sa se aeriseasca in mod regulat, in special dupa curatare sau in cazul in care au fost expuse la umiditate.
 • Evitati expunerea prelungita la lumina directa a soarelui, deoarece aceasta poate decolora si deteriora fibrele covorului in timp.

6. Monitorizarea si remedierea problemelor:

 • Inspecteaza periodic covoarele pentru a identifica eventualele semne de uzura, decolorare sau deteriorare. Remedieaza imediat orice probleme pentru a preveni deteriorarea ulterioara.
 • Pune accent pe preventie, astfel incat sa poti anticipa si sa previi problemele inainte de a deveni grave sau costisitoare.

Prin urmare, o rutina regulata de intretinere si ingrijire corespunzatoare poate prelungi durabilitatea si frumusetea covoarelor tale, indiferent daca sunt din lana sau din materiale sintetice. Asigura-te ca urmezi acesti pasi pentru a te bucura de covoarele tale pentru multi ani de acum inainte.

Galerie foto