RETURNAREA SAU SCHIMBAREA COVOARELOR

Cumpara covorul care-ti place, fara sa-ti fie teama ca gresesti!

Daca un produs nu este asa cum iti doresti sau nu se potriveste in casa ta, returneaza-l in 14 zile calendaristice de la livrare, in starea in care a fost livrat si cu ambalajul adecvat (folie plastic mai groasa).

Costul returului este de 30 lei si va trebui sa-l platesti tu.

Daca noi am gresit si nu ti-am trimis covorul pe care-l voiai, sau a ajuns la tine un covor cu defect, atunci returul nu te mai costa nimic.

Restituirea valorii aferente returului se va face doar prin transfer bancar in contul IBAN, completat de catre tine in Formularul de RETUR/SCHIMB, sau prin trimiterea unui email cu aceste informatii la comenzi@carpeta.ro.

Banii ii vei primi in maxim 14 zile de la data in care covoarele retur ajung la noi. Cateva produse nu pot fi returnate:
• Traversele, mochetele sau covoarele taiate la masurile dorite de tine;
• Produse personalizate;
• Produse care fac parte dintr-un pachet promotional, ex. 2 buc la 250 lei (doar daca sunt returnate toate produsele pachetului).

Doresti sa realizezi un RETUR sau un SCHIMB de produse?

Completeaza Formularul de RETUR/SCHIMB si noi vom trimite curierul la tine, la data la care doresti. Si stai linistit, te vom suna sa stabilim detaliile.

Nu trebuie sa faci nimic, doar sa ai grija sa ambalezi covorul/covoarele cat mai bine, cu un plastic mai gros, mai rezistent. Restul facem noi ????

La Carpeta, cumparaturile sunt placute! Bucura-te de ele!

Daca nu te-ai lamurit, mai jos gasesti mai multe despre politica noastra de retur.

CONDITII PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR LA SC CARPETA.RO GRUP SRL

Potrivit dispozitiilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorului la incheierea si executarea contractelor la distanta: „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”. In cazul in care doresti sa returnezi produsele achizitionate, SC Carpeta Ro Grup SRL iti garanteaza termenul de retur prevazut prin lege, si anume 14 zile de la primirea produsului.

Dupa completarea formularului de retur sau transmiterea emailului de retur, produsul in cauza trebuie sa ajunga la Furnizor in termen de 14 zile calendaristice. Furnizorul verifica aspectul fizic si functional al produselor returnate si va informa Clientul cu privire la starea acestora.

Conditiile privind solicitarea returului
In conformitate cu OUG 34/2014, clientul (persoana fizica) care doreste sa isi exercite dreptul de retragere si retur, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:
• Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare sub aspect fizic si functional cum a fost la data cand a fost receptionat in baza comenzii facute on-line.
• Clientul trebuie sa raspunda pentru diminuarea valorii bunului, datorata utilizarii acestuia intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii caracteristicilor si modului de functionare.
• Furnizorul poate retine o suma de bani echivalenta cu costurile de reconditionare a produselor returnate cu deficiente de aspect, functionare sau ambalaj incomplet, deteriorat excesiv sau lipsa a acestuia. Aceasta suma este stabilita de catre SC CARPETA.RO GRUP SRL, in urma analizei produselor returnate de catre client.
• Produsele achizitionate nu trebuie sa prezinte nicidecum urme de folosinta sau vatamare.
• Produsele se vor returna in ambalajul original, asa cum au fost livrate catre client.
• Trebuie sa fie pastrate in conditii optime (conform ghidului de utilizare primit odata cu achizitionarea produselor – in cazul in care clientului i-a fost trimis odata cu livrarea produselor achizitionate).
• Sa nu fi suferit modificari.
• Traversele si mochetele (metrajele in general), nu se returneaza si nici nu se schimba.
• Clientul poate renunta la decizia de retur si dupa ce produsul returnat a intrat in posesia Furnizorului. In acest caz costurile de returnare sau relocare a produsului sunt in atributiile Clientului.
• Produsul sa aiba etichetele specifice de identificare intacte;
• Produsul sa fie insotit de toate accesoriile cu care a fost livrat, inclusiv ghid de intretinere;
• Produsul sa nu prezinte deteriorari de aspect fizic sau functional;
• Produsul sa nu aiba urme de utilizare (resturi alimentare, praf, pete, taieturi, gauri, feston deteriorate, etc).

Modalitati de realizare RETUR
• Clientul are posibilitatea de a solicita returul si RESTITUIREA contravalorii bunului achitat, suportand TAXA DE RETUR IN VALOARE DE 30 DE RON;
• Clientul are posibilitatea de a solicita returul cu SCHIMBUL DIMENSIUNII PRODUSULUI achizitionat sau SCHIMBUL CU ALT PRODUS; in acest caz clientul va suporta TAXA DE RETUR IN VALOARE DE 30 DE RON, urmand ca taxele de transport ale produsului inlocuitor sa fie asigurate de catre Furnizor.
• DE RETINUT!!!
• TAXA DE RETUR ESTE IN VALOARE DE 30 DE RON SI ESTE SUPORTATA DE CATRE CLIENT!
• SC CARPETA.RO GRUP SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in cazul returnarilor repetate (mai mult de doua retururi repetate pentru acelasi tip de articol, model de produs si dimensiune).
• Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului.

Returnarea produselor neconforme:
• Puteti solicita returul de produse si pentru urmatoarele situatii:
• Produs care nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veti plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Costurile de retur si de transport pentru schimb sau produse neconforme
• Pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre furnizor.
• Pentru produse livrate gresit (nu corespund ca articol, model sau dimensiune cu produsul comandat de catre client). Daca vi s-a livrat un alt produs decat cel comandat, va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de Furnizor, respectiv SC CARPETA.RO GRUP SRL.

Situatiile in care nu se pot returna produsele achizitionate on-line:
• Produse realizate si aduse pe baza de „comanda speciala” (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre client si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti).
• Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului sunt deteriorate sau lipsesc;
• Produsele care prezinta urme de uzura (resturi alimentare, praf, pete, taieturi, gauri, feston deteriorate, etc).

Mentiuni speciale:
In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, de preferat in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului de catre Furnizor.

Returnarea banilor:
Returnarea banilor se efectueaza numai daca produsul a fost achitat de catre client si returnat la Furnizor in termenii precizati de lege (OUG 34/2014 cu toate completarile ulterioare) si respectand conditiile de retur, precizate mai sus.
Returnarea banilor se face prin transfer bancar in contul transmis de catre client.

Termenul de returnare a banilor:
• Pentru produsele returnate in primele 14 zile de la achizitie, termenul maxim de rambursare a banilor este de 14 zile, de la data cand Furnizorul a receptionat produsul returnat.
• Pentru produsele care au fost returnate pentru ca au fost livrate gresit sau au fost deteriorate din transport, termenul de rambursare a banilor este stabilit de comun acord cu clientul;
• Pentru produsele care au fost returnate in conditii neconforme si pentru care nu s-au respectat conditiile de retur precizate mai sus, Furnizorul isi rezerva dreptul (in conformitate cu OUG 134/2014) de a refuza receptia acestora si implicit, returnarea banilor clientului.

Modalitati de plata:
Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
• Pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata.
• Pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs -> prin virament bancar in contul clientului.
• Pentru comenzile achitate ramburs, prin restituire in contul pe care l-ati completat in formularul de retur.

Prin informatiile mentionate mai sus, SC CARPETA.RO GRUP SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela!